×

Maak een afspraak

Vul het onderstaande formulier in of bel me even!

Je bericht is verzonden Je bericht is niet verzonden, er is iets fout gegaan, probeer later nog eens.

Opleiden

Vier voordelen voor jouw bedrijf
Investeren in opleidingen en trainingen is investeren in je bedrijf. Om diverse redenen betaalt het geld dat je uitgeeft aan een opleiding of een cursus zich vaak dubbel terug. Een aantal terreinen waarop je winst zult behalen.

1. Betere competenties = beter personeel
Goed opgeleid personeel functioneert beter. Soms is de aanleiding voor een opleiding heel eenvoudig. Denk maar aan technische of ICT-beroepen, waar het vaak noodzaak is om de ontwikkelingen op het vakgebied bij te houden door middel van een bijspijkercursus. Maar er zijn ook talloze andere vormen van competentieontwikkeling die direct een positieve impact op je bedrijf kunnen hebben. Een training klantvriendelijkheid, een cursus time-management of een goede Excel-opleiding: ze kunnen allemaal direct hun positieve effect op het functioneren van je medewerker(s) hebben.

2. Goed opleiden = gemotiveerd personeel Het aanbieden van een goede opleiding is een krachtige vorm van personeelsbinding. De mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen wordt
door veel medewerkers – zeker in de moderne kenniseconomie – als een pré gezien. Vooral bij de generatie van de millennials (rond de eeuwwisseling geboren) heerst een grote leerhonger.
Bij bedrijven die actief scholing aanbieden is het verloop minder dan bij bedrijven die dat niet doen: uit onderzoek in opdracht van de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat studerende werknemers tevredener zijn en bijdragen aan een goede sfeer.

3. Goed opleiden = een goed imago
Wanneer je structureel laat zien dat je investeert in je medewerkers, zal dat ook bekend worden buiten je bedrijf. Je investeert in een goed imago en zal door potentiële nieuwe medewerkers als een interessante werkgever worden gezien. Bijvoorbeeld in de ICT zijn verhalen bekend van ondernemingen waar iedereen graag voor werkt. Niet omdat ze hogere salarissen betalen, maar omdat ze de
faam hebben de beste opleidingen te bieden.

4. Employability: goed opleiden = flexibiliteit
Employablity staat kort gezegd voor een optimale inzetbaarheid van uw medewerkers. Het gaat hierbij niet alleen om inzetbaarheid binnen een functie, maar ook om het kunnen vervangen van collega's, het makkelijker doorstromen naar een andere functie, et cetera. Een flexibel werkteam vergroot de wendbaarheid van je bedrijf. Je kunt beter en sneller innoveren en makkelijker reageren op veranderingen uit de markt. Een goed opgeleid en goed getraind team versterkt de employability van je hele organisatie.

Rotterdam HR Services

Bart de Jong

Wil je weten wat ik voor je kan doen?

Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring als HR consultant en interim manager. Van beleidsontwikkeling, strategische advisering en transitie naar een ander CAO tot het hands-on uitvoeren van in-, door- en uitstroom van medewerkers.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek:

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge