×

Maak een afspraak

Vul het onderstaande formulier in of bel me even!

Je bericht is verzonden Je bericht is niet verzonden, er is iets fout gegaan, probeer later nog eens.

Pensioen

Rondom pensioen is de laatste jaren veel te doen. De oude vormen, gericht op medewerkers die lang bij één organisatie werken, passen minder goed bij de manier waarop medewerkers zich nu op de arbeidsmarkt bewegen. Organisaties, maar ook de medewerkers zelf, vragen zich steeds vaker af hoe hiermee om te gaan.

Pensioen in het kort

Pensioen is een inkomensverzekering, waarmee een (gezins-)inkomen wordt verzekerd voor wanneer dat wegvalt wegens ouderdom, arbeidsongeschiktheid of overlijden. Op hoofdlijnen kunnen de volgende soorten pensioen worden onderscheiden:

Vaak worden deze risico-oorzaken gedekt in een pensioenregeling. Daarnaast kunnen pensioenregelingen bepalingen bevatten voor pensioenopbouw in speciale gevallen, zoals onbetaald verlofdemotiemilitaire dienstplichtzwangerschap en kortstondige werkloosheid.

Advies

De veranderingen op de arbeidsmarkt en de vele nieuwe en tussenvormen van pensioenen maken het een lastige materie voor werkgevers. Wat is mogelijk, wat willen werknemers en wat is voor de werkgever wenselijk en haalbaar? Vanuit mijn netwerk ken ik mensen die jullie daarover goed kunnen adviseren.

Pensioen is een van secundaire arbeidsvoorwaarden. Graag help ik je ook verder bij het samenstellen van het totale arbeidsvoorwaardenpakket.

 

Rotterdam HR Services

Bart de Jong

Wil je weten wat ik voor je kan doen?

Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring als HR consultant en interim manager. Van beleidsontwikkeling, strategische advisering en transitie naar een ander CAO tot het hands-on uitvoeren van in-, door- en uitstroom van medewerkers.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek:

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge