×

Maak een afspraak

Vul het onderstaande formulier in of bel me even!

Je bericht is verzonden Je bericht is niet verzonden, er is iets fout gegaan, probeer later nog eens.

Reorganisatie

Een reorganisatie is vaak een grote verandering in of van een organisatie.

Bij een reorganisatie wordt een organisatie anders ingericht. Bijvoorbeeld afdelingen worden samengevoegd of juist opgesplitst. Ook een verkleining van de organisatie kan worden aangeduid als reorganisatie.

Waarom reorganiseren?

Door interne of externe oorzaken ziet een bedrijf of organisatie zich genoodzaakt aanpassingen aan de organisatie door te voeren. Die aanpassingen hebben niet alleen gevolgen voor de organisatie zelf, maar ook voor de werknemers in die organisatie. De noodzaak voor de werkgever/het bedrijf ligt meestal in het vergroten van efficiëntie en/of winstgevendheid. Het hogere management neemt in het algemeen het initiatief voor de reorganisatie.

Gevolgen

De gevolgen van een reorganisatie voor werknemers kunnen liggen in het opnieuw verkrijgen van de functie, het verkrijgen van een andere functie, een andere werkplek, nieuwe secundaire arbeidsvoorwaarden of zelfs het verdwijnen van hun functie en ontslag.

Reorganisatie wordt over het algemeen gezien als een negatief begrip. Alhoewel elke verandering voor- en nadelen heeft en zowel kansen als bedreigingen, zien veel werknemers toch vooral de bedreigingen en de nadelen.

Wil je meer weten over ‘wat te doen bij een reorganisatie?’ en wil je weten welke stappen je moet doorlopen? Maak vrijblijvend een afspraak en dan gaan we samen kijken hoe we jouw reorganisatie het beste aan kunnen pakken.

Rotterdam HR Services

Bart de Jong

Wil je weten wat ik voor je kan doen?

Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring als HR consultant en interim manager. Van beleidsontwikkeling, strategische advisering en transitie naar een ander CAO tot het hands-on uitvoeren van in-, door- en uitstroom van medewerkers.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek:

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge